Смяната на Томас Тухел може да се окаже ползотворна за Челси, ако се вярва на историята. Откакто Жозе Моуриньо бе уволнен от сините за първи път през 2007 г. те много често печелят купа в сезон, в който правят треньорска рокада по време на кампанията. Лондончани освободиха Томас Тухел след поражението от Динамо Загреб с 0:1 в Шампионската лига. Очаква се мениджърът на Брайтън Греъм Потър да го замени в най-близко време.

Когато през 2007 г. Челси уволни Моуриньо на 19 септември, на мястото му застана Аврам Грант. Той изведе тима до второто място във Висшата лига и финал в Шампионската лига, загубен с дузпи от Манчестър Юнайтед.

Следващият уволнен през сезона мениджър бе Луис Фелипе Сколари, който бе освободен на 9 февруари 2009 г. Гуус Хидинк го наследи и спечели ФА Къп с Челси.

Андре Вияш-Боаш бе следващият натирен през сезона. Той бе освободен на 4 март 2012 г. Дойде Роберто ди Матео и изведе сините до първата в историята им Шампионска лига и освен това спечели ФА Къп.

Италианецът обаче бе уволнен на 21 ноември 2012 г. и заменен с Рафаел Бенитес. Феновете не спряха да го наричат "временния", но в края на сезона Бенитес спечели Лига Европа.

Второто уволнение на Жозе Моурино от Челси бе на 17 декември 2015 г. На неговото място отново дойде Гуус Хидинк, но не успя да подобри нещата и завърши 10-и в първенството. Последният уволнен през сезона бе Франк Лампард. Той бе изгонен на 25 януари 2021 г. Дойде Томас Тухел и спечели Шампионската лига.